Belgia og Nederland (2013)

Jeg har deltatt på en fantastisk flott studietur til Nederland og Belgia i regi av NCSC (Nordic Council Of Shopping Centers).

 

Maastricht er en av de eldste byene i Holland med en sjarmerende historisk bykjerne med kirker, bymurer og monumentale kjøpmannshus. Maastricht er også kjent for sine store kulinariske opplevelser.

 

Vi besøkte Mediacitè som er et av de største sentrene i Liège som har en innendørs skøytebane etter OL-standard – det var hyllemeter på hyllemeter med skøyteutleie. Veldig morro å se dette her.

 

Europas kirkegjengere blir stadig færre og eldre. Stadig flere fantastiske gamle kirker, katedraler og klostre forfaller og i Maastricht kan du oppleve at de har gjenoppstått i en salig blanding av unike og fantastiske spise-og overnattingssteder og ikke minst en bokhandler.

 


Bildet er fra Selexyz dominicanen bookstore – må oppleves. https://www.libris.nl/dominicanen

 

Kruisherenhotel i Maastricht er det gamle gotiske klosteret som har blitt et desighotell. Her kan man oppleve spektakulært samspill mellom klassisk arkitektur, moderne design og samtidskunst. Her er det mulig å oppleve spennende detaljer som lampelys med englevinger. Frokosten serveres midt mellom himmel og jord, mens middagen serveres nede i det store kirkerommet. 

 

 
Inngangspartiet til hotellet https://www.martinshotels.com/en/hotel/martins-patershof

 


Frokostsalen


Et av mange soverom 

Vi besøkte Lèsplanade og fikk en fin presentasjon av senterledelsen som ga oss et overblikk over den økonomiske situasjonen i Belgia og et innblikk i belgisk lovgivning ifht leiekontrakter.

Detter gikk turen til Gallerie St. Hubert som er Europas første shoppingarkade fra 1850 og består i dag av 54 luksusforretninger. Dette er og blir Brussels største turistattraksjoner.

 

Etter lunch så vi Grande Place som er hjertet i Brussel og som ligger på Rådhusplassen. En av Europas vakreste middelaldersplasser. Omgitt av hus som stammer fra 1400-tallet. Plassen er som et par fotballbaner, og virker uvirkelig med alle sine barokkbygninger med gullornament.

 

“Manneken Pis” er Brussels svar på “Sinnataggen” som er en naken liten gutt som står og tisser i fred og fordragelighet. Den første Manneken Pis stammer fra 1600 tallet. I 1817 ble hans tissing avbrutt da han ble stjålet av en kjeltring og slått i stykker. Manneken Pis ble støpt på nytt og statuen er inngjerdet på gatehjørnet Rue de l’Etuve. Sent og tidlig står den 53 cm høye gutten og tisser, men han er ikke alltid naken. Tradisjonen tilsier at kongelige og høytstående besøkende til Brussel har med et sett at klær og bymuseet har hvert år en utstilling med ca 654 antrekk. Det være seg nasjonaldrakter, militære uniformer og Mikke Mus-kostyme. Den lille figuren er en skikkelig “turistfelle” – vi stod nemlig i kø for å få tatt bilde av denne karen…!

 


 

Belgia er kjent for sjokolade, øl og ost og derfor var det spesielt å spise middag på restauranten Belgia Queen som har en fantastisk meny, utrolig flott interiør og god stemning. Toalettet er virkelig verdt et besøk – et skikkelig kick i seg selv.

 


 

Belgia

Landet er 3 språklig (fransk, tysk og flamsk) og i Belgia har mer enn 80 % av innbyggerne fransk som sitt morsmål. Klimaet preges av Atlanterhavet – mildt og fuktig. Det er mye brostein i Brussel så mitt råd er å ta med godt skotøy.

 


 

 Og på søndag bar det på vei hjemover.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://www.unnimerethe.no/wp-content/uploads/2018/07/img_8209-1585895-5-1532692561016.jpg

Unni Merethe Aasgaard

59, Oslo

Follow me on Instagram @avgaarde, @ibzenizac and Snapchat: unnimerethe. Twitter: UMA @unnimerethe. Select "BLOG" to see all the trips published so far.

Categories

Archives

Recent Posts

Recent Comments

Meta