Besseggen
2018
Årets tur var sammen med Claes og Elisabeth som jeg traff på Canada-turen i fjor. Turen til Gjendesheim gikk via Fagernes, Valdresflya til Beitostølen. Turen hjem gikk via Lom, Hamar og Lillehammer
Vi sjekker inn på rom 203 og 204
I fjellet kan ting endre seg fort. Erlend og en gjeng skulle gå Besseggen, men turen utviklet seg til et mareritt. Det gikk heldigvis bra med han, men det er viktig å forberede seg på alt
Martin har ansvaret for baren hvor han serverer pizza og drikke i teltet utenfor Gjendeshiem
Første båt på vei til Memrubu lørdag morgen kl 06:40
Vi hadde forhåndsbestilt billett, så vi visste at vi kom med båten som gikk kl 09:30 https://www.gjende.no/rutetider/
Elisabeth og Claes er taggad..!
Fint bilde av deg dette her Elisabeth 🙂
Vi er på vei oppover
Gjendevannet på venstre side, og Bessvannet på høyre side
Vi opplevde nysnø i fjellet denne helgen
Besseggen i forgrunnen
Turen rundt Bessvannet var ikke merket, men vi møtte to par som bekreftet at i enden var det en bro vi skulle krysse. Deler av turen var steinete og krevende, men vi holdt motivasjonen oppe med godt vær, hyggelig selskap og masse goddis i sekken 🙂
Broen i enden av Bessvannet koblet oss på DNT-stien til Gjendesheim
Etter 9 timers tur i fjellet så vi endelig Gjendesheim
Fungerte greit nok dette her (alltid kaos med kvinner på toalett og dusj – world wide)
“Ta av dig skorna”…!
Vi gikk ikke over Besseggen men rundt Bessvannet – turen er 4 km lenger så vi var på vandring i vel 9 timer denne lørdagen
Tusen takk til Marius og hans team på Gjendesheim for et herlig opphold igjen
Jeg har gitt Gjendesheim TIPP TOPP score på Tripadviser for en god og sunn frokost for oss som skal ut på vandring. Har også gitt dere en TIPP TOPP score på middagen – hvilken luksus det er å få servert 3 retters hjemmelaget middag
2016
Tom, Trine og jeg bodde på Radisson Blu Mountain Resort Hotell Beitostølen denne helgen – helt tipp topp – flotte rom, topp service og god mat https://www.radissonblu.com/no/hoteller/norge/beitostoelen/om-beitostolen
For min del er dette fjerde gangen jeg går Besseggen – kult å treffe Michele og familien på Memurubu på vei opp
Vi var på kaia kl 07:15 og som bildet viser ble det etterhvert en endeløs kø som nærmet seg inngangen til Gjendesheim. De sist ankomne ble bedt om å gå Besseggen fra Gjendesheim – i beste fall fikk de plass på båten som gikk kl 10:30
Vi fikk kønummer 754 – dvs med båten kl 09:35 – vi var ved fergeleiet kl 07:15 – det er kjipt å måtte vente så lenge, men hva kan man gjøre? Neste gang jeg skal gå over Besseggen blir det på en hverdag – min oppfordring til dere er følgende; HOLD DEG UNNA LØRDAGER.
Rutebåtene “Gjende III” og “Gjendine” har ansvaret for å frakte turistene men trafikken er større enn kapasiteten de har, så derfor har selskapet Gjendebåtene en hyggelig nyhet til oss som gjerne vil gå Besseggen igjen. Selskapet investerer 20 millioner i ny båt som er klar neste sesong, samtidig som de lover et bedre sanitæranlegg. De sier følgende til meg i en sms: – toalett tilbudet står i stil med trafikken da det ble bygget i 1980 – i regi av den nasjonale turistvegen vil nye toaletter og dusj stå ferdig til neste sesong – så da er det bare å glede seg over det folkens – https://www.gjende.no/
Været skifter fort – vi opplevde alt slags vær bortsett fra snø og sludd
Vi er på vei opp eggen i regn og sterk vind
Etter mange timer smaker lunchen fra Sivilforsvaret kjempegodt – krydret pasta med grønnsaker og mye annet godt..!
2015
Vakker solnedgang ved Gjendesheim fredag kveld (utsikten fra rommet)
Vakker soloppgang lørdag morgen – vi er klare for Besseggen
Overkøya er klar..!
Memrubu i strålende solskinn
Vi kom med båten til Memurubu kl 07:15, og gleder oss til dagens tur over fjellet i det nydelige været
Faktisk en del snø igjen i fjellet
Turen er godt merket
På vei oppover
Sterk vind bidro til at glassene veltet så derfor denne litt provisoriske oppbevaringen av kaffekoppene i støvlene mine
Takk til Marius og resten av vertskapet for et flott opphold på Gjendesheim – supert rom, fantastisk service og ikke minst den deilige frokosten og middagene på kvelden
Leave a Reply