Fjelltur med Aina, Jesper og Kasper

1000-takk til Hanne Kristin og Aina for 60 års gaven som ble en flott tur i Jotunheimen
Svartlihytta hadde en flott beliggenhet i Jotunheimen. Det var ikke strøm, vi hadde ikke mobildekning, og hentet vann i bekken. Hvilken super tur vi hadde denne helgen. Kan anbefale å leie hytte i regi av Inatur – se vedlagte link https://www.inatur.no/hytte/56d43062e4b04eb131168f7a
Bildet ble tatt første kvelden (kl. 22:45)
Koselig å bo et sted hvor vi var så tett på dyra
På vei opp til hytta møtte vi disse finingene her – nysgjerrig på hvem vi var – Aina lærte meg mye om merking av dyra (rød, blå og gul merking i øret)
På veien møtte vi disse her – fra Tyskland til Nordkapp med traktor og campingvogn https://www.fjuken.no/Nyheiter/2019/07/06/Tyskland-Nordkapp-Skj%C3%A5k-og-heimatt-med-traktor-og-campingvogn-19439453.ece
Heldige meg som fikk være med på tur med Jesper og Kasper
Drikkevann hentet vi fra bekken
Et besøk på Bakeri Lom før vi startet dagens tur. Bakeriet må ha “knekt koden” – det var kø ut inngangsdøren https://www.bakerietilom.no/
Fotoshoot på Elveseter
Dagens tur gikk fra Sognefjellshytta https://www.sognefjellet.no/
Jesperpus i farta innover fjellheimen
Målet er nådd – nå er det lunch og litt avslapping – vi prøvde fiskelykken – men lykkes ikke denne gangen
Ingen fiskelykke denne gangen..!
Målet er nådd denne dagen – lunch og varm kaffe venter
Legg merke til lyden av fuglen – ellers helt stille
Vakre Jotunheimen
Mye snø til tross for at det er sommer
Traff på denne karen her i juli
Og så “engel i snø” – lytt til denne vakre sangen https://www.youtube.com/watch?v=_46wnWOECck
Alt er rigget og klart for “Hæppi Snæppi fjelltaco”, med “Fjolls til fjells” i bakgrunnen
Mye som skal klaffe til “HÆPPI SNÆPPI FREDAGSTACO”
Dagens tur gikk til vakre Glittersjå Fjellgård som drives av Hege og Helge Nordskar. I 2006 kom de over den fraflyttede fjellgården, og bestemte seg for å bryte opp fra et trygt og veletablert familieliv i Lommedalen. Heges søster driver Langedrag Naturpark – klikk på linken og bli inspirert av dette nydelige stedet som ligger i Murudalen ved foten av Jotunheimen https://glittersja.no/
De vakreste røde valmuer på Glittersjå
Kom tett på dem
Angrer i ettertid – han her skulle jeg ha klappet og kost litt med
Helge er så trygg på Kongen, Krompen, Prinsen og Juni at han gikk inn i innhegningen og matet dem. Elgene lever i et inngjerdet område på ca 50 dekar, hvor de beiter på økologisk gressmark. I skogen er det masse av selje, blåbær- og tyttebærlyng
Koselig minne fra Glittersjå
På vei til Glitterheim så vi denne gamle melkerampa
Vi kom ikke inn til Glitterheim denne gangen
På vei hjemover så vi denne vakre regnbuen
Vi hadde bestilt bord på Brimi Sæter som ligger i Brimi-land mellom Vågå og Lom. Vertskapet tar med seg dyra til fjells, og åpner opp for sesongen som er fra 21.6. – 21.8. Her er det overnatting i seterhus, brisker på låven eller i lavo på tunet. Vi bestilte signaturmenyen deres – 4-retters “skråpåtå”. Det var en fantastisk matopplevelse https://www.brimi-seter.no/4-retters-skrapa-ta-meny/
Ga dem 5 stjerner på TripAdvisor – klikk på linken og la deg inspirere https://www.brimi-seter.no/
Vi ble ønsket velkommen til bords av vertskapet, og fikk høre litt historier fra sætra, fisking på Tesse, huldrehistorier, og satsingen som har vært gjort her, til det Brimi sæter er i dag.
Forretten var en fiskesuppe med fersk aure fra Tesse. Etter hvert kom hjemmelagde bordgriller på bordet sammen med deres egenproduserte hvitost fra hhv. 2017 og 2018.

Når osten smelter, skrapte vi osten på tallerken. Sammen med den serverte de spekeskinke av egen sætergris, spekepølse av egen storfe og salat fra Nordigård Aukrust i Lom. Etterhvert kom det kjøtt som vi grillet på bordgrillen. Desserten bestod av en buffet med et variert utvalg smaker.
Hans Brimi var odelsgutt på Brimi Sæter. Han er kokk og opplært og inspirert av kjøkkenet på Fossheim i Lom, der Arne Brimi var kjøkkensjef. I og med at hans bestefar var spellemann, var det naturlig at Hans lærte seg å spille fele. Folkemusikk har vært en stor del av seterlivet fortalte han under middagen
Pappa´n slapper av sammen med oss
Hva med en lillesøster til GUTTA BOYS?
Flott gårdsbutikk på sætra
Fasinerende dette her: – hver ost veier ca 15 kg når den blir lagt på lager, og etter omtrent 1 år veier den ca. 8 – 9 kg
Knekkebrød fra Brimi Sæter er digg
Sæterosten fra Brimi er også skikkelig digg
Kongen av Danmark gir gode barndomsminner
Gutta måtte følge med på veien opp til hytta

Takk for en fin tur med deg Aina – gleder meg allerede til neste tur. Kanskje det blir i Rondane?








Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://www.unnimerethe.no/wp-content/uploads/2018/07/img_8209-1585895-5-1532692561016.jpg

Unni Merethe Aasgaard

59, Oslo

Follow me on Instagram @avgaarde, @ibzenizac and Snapchat: unnimerethe. Twitter: UMA @unnimerethe. Select "BLOG" to see all the trips published so far.

Categories

Archives

Recent Posts

Recent Comments

Meta