Fottur i Irland – vennlig, vilt og vakkert

Teller ned til en spennende tur…!
Høydepunktene blir:
Sheeps Head med fugleliv
Båttur over Killarneysjøene
Fottur langs Noreelven til Kilkenny
Byvandring i Dublin
Har fått alt jeg trenger til turen
Her gjelder det igjen å pakke ull, votter og vind-/vanntett – tar med en shorts i tilfelle fint vær
Irland er et land fylt med store kontraster
Vi kan se frem til naturskjønne vandringer, pittoreske landsbyer og herlig irsk gjestfrihet. Vi kan oppleve fire årstider i løpet av en dag.
Turen byr på fine og utfordrende fotturer på den røffe sørvestkysten.
Dagsetappene går både langs høytliggende klipper med fantastisk utsikt ut over Atlanterhavet og fjellene, og langs stier i strandkanten
Vi begynner reisen i Adare, som er Irlands pittoreske landsby beliggende langs Maigueelven. Små stenhus med halmtak og tre klosterruiner bidrar till landsbyens romantiske preg
Vi skal bo på dette koselige hotellet i Adare
https://www.woodlands-hotel.ie
Fottur på Dingle-halvøya
Dagen byr på en tur på ca. 17 km på Dingle-halvøya. Vandringen er en del av den såkalte Dingle Way og tar oss fra Camp sydover gjennom værbitte landskap. Her har man høstet torv opp gjennom årene, og vi får med stor sannsynlighet følge prosessen slik den praktiseres i dag.
Turen fortsetter opp på Ardrioe Hill (430 meter) med en vakker utsikt over halvøyas sydlige kyst med de 8 km lange sanddynene og strendene ved Inch og på den andre siden av bukta ser vi Kerry-halvøya.
Gleder meg til å oppleve dette vakre landet – tenk om vi treffer på han her..!
Fottur i Gap of Dunloe
På den vestre siden av Killarneysjøen begynner vi dagens vandring ved Kate Kearneu’s Cottage gjennom Gap of Dunloe. Stedet er vakkert og har blant annet blitt brukt i filmatiseringen av den irske filmen “The crying game”. 
Vi vandrer inn i “gapet” som ble skapt av isbreen for millioner av år siden. Til å begynne med kan omgivelsene oppleves som karrige, men dagens vandring er likevel kanskje reisens mest imponerende. Den drøye 10 kilometer lange vandringen følger veier som for det meste trafikkeres av hest og vogn. Vi går forbi forlatte hus og over steinbroer i en dramatisk og karrig natur. I stedet for å gå tilbake samme vei, går vi om bord i en båt som frakter oss over de tre sjøene Upper, Middle og Lower lake til ruinene av Ross Castle. Herfra er det vakker utsikt over Killarneys nasjonalpark.
Fottur på Garinish Island
Syd for Killarney ligger Bantrybukta der vi tar en kort båttur til den lille øya Garinish (Ilnacullin). Den 15 hektar store øya er kjent blant gartnere i hele verden som en vakker, liten hageøy. Plantelivet er omfangsrikt i både form og farge og skifter med årstidene.
I mai og juni er fargene på rhododendroen og azalene mest fremtredende, mens klatrehortensia og klematis dominerer fra midtsommer og frem til august. Øya ligger beskyttet til og det nesten subtroposike klimaet gjør at vekster fra mange deler av verden trives her
Kystvandring langs Sheeps head
Dagens vandring på cirka 16 km går i et dramatisk kystlandskap ved Sheep’s Head, forbi spektakulære klipper og fyr. Terrenget er variert med både kuperte stier over åpne gress- og lyngheier. Er vi heldige får vi se sjøfugl som stormsvale, stormfugl og krykkje, men også større stormfugler, gulnebblire og grålire forekommer. Ved kysten observeres det årlig hval, havskilpadder og hai. Med jevne mellom dukker også delfiner opp
Fottur til Kilkenny
Dagens fottur følger Noreelven til middelalderperlen Kilkenny. Her kan man virkelig kjenne historiens vingeslag og gjennom bykjernen finnes en promenade som kalles The medieval Mile, der man selv kan guide seg gjennom historie og arkitektur
Koselige Kilkenny Hibernian Hotel
https://www.kilkennyhibernianhotel.com
Byvandring i Dublin
Dublins historie strekker seg godt og vel mer enn 1000 år tilbake i tiden. Opprinnelig var byen en bosetning for vikinger, men i dag har byen utviklet seg til en av verdens mest myldrende hovedsteder.
Gjennom å vandre i byens gater, små smug, over brostein, langs elven Liffey og gjennom parker får vi oppleve historien fra vikingene til georgiansk arkitektur, fantastiske middelalderhus og flotte katedraler. Hvis du har lest Odyssevs av James Joyce’s vil du kjenne igjen steder som Leopold Bloom besøker i boken. 
I løpet av vår vandring besøker vi The Dublin Liberties Distillery, Dublins nyeste og mest trendige, og hvor lukten av den edle drikken henger tungt i lokalene
Vegard passer GUTTA BOYS mens jeg er på tur
https://www.unnimerethe.no/wp-content/uploads/2018/07/img_8209-1585895-5-1532692561016.jpg

Unni Merethe Aasgaard

59, Oslo

Follow me on Instagram @avgaarde, @ibzenizac and Snapchat: unnimerethe. Twitter: UMA @unnimerethe. Select "BLOG" to see all the trips published so far.

Categories

Archives

Recent Posts

Recent Comments

Meta