Galdhøpiggen
Juvasshytta kan anbefales (1 841 m o h) – flotte rom og et FANTASTISK kjøkken.
Grunnleggeren Knud O Vole var gårdbruker, fjellfører og turistvert. Han reiste de første hyttene ved Juvvatnet og på toppen av Galdhøpiggen og har betydd mye for utviklingen av reiselivet i dette fjellområdet. Knud O Vole mottok bl.a Kongens fortjeneste medalje fra både kong Oscar 2 og kong Haakon 7 – http://www.juvasshytta.no/galdhopiggen
Kjøkkenet legger vekt på hjemmelaget mat. Mange av råvarene er lokale og kortreist. Ukesmenyen består av elg, hjort, rein, fisk og tradisjonell festmat fra Gudbrandsdalen. Alt av brød baker de selv. For en matopplevelese
Alle som kjenner meg vet at jeg ikke er noen gourmet – men maten på Juvasshytta har jeg snakket mye om – den var helt AMACING
Vi er på vei oppover
Lørdag 25.6 var dagen da vi skulle gå opp Galdhøpiggen som er Skandinavias og Nord-Europas høyeste fjell på 2.469 m o h. Sesongen er fra mai – september – https://visitjotunheimen.no/aktivitetar/galdhopiggen/
Reglene er klar
Vi var 250 turister som var på vei opp denne lørdagen, så det ble en endeløs kø over breen
På Juvasshytta fikk vi utdelt sikkerhetsutstyret på ferden over Styggebreen. På vei over breen var alle godt sikret i tau med profesjonelle breførere som ledet oss trygt over. Vel over på andre siden er det bare å gå den siste biten opp til toppen,men DEN ER BRATT 🙂
Toppen er nådd – de siste 30 minuttene var krevende – 1 skritt frem og 2 tilbake – en varm lunch og en kopp kaffe var motivasjonen de siste minuttene på vei opp. Man trenger ikke utsikt for å nyte det.
På toppen av “Norges tak” pleier vi å si, men Galdhøpiggen er så mye større enn det
Så vakkert er det på toppen med sol fra skyfri himmel – jeg fikk heldigvis oppleve det når jeg gikk opp Galdhøpiggen for 15 år siden
På vei tilbake kom solen frem
En kald øl i solveggen på Juvasshytta smaker veeeeeeeeldig godt etter 7 timer på tur
Oslo 26.6.2016
Leave a Reply