Golfskole på Lillebælt og Nordvestjysk golfklubb


Golfutstyr tar mye plass i bilen


Litt overskyet på formiddagen (dag 1), men resten av oppholdet var en endeløs bonus med sol fra skyfri himmel – http://www.gkl.dk/


Jeg er klar for 3 dagers golfskole


Å slå opp en ball fra bunkeren er krevende vel og merke for en nybegynner som meg, som tok kurset på Grønmo 29.4.2016


Vakker solnedgang fra hotellet i Middelfart


Jens Ole var en veldig inspirerende og motiverende golfpro – han har mange spennende kurs og reiser på gang www.jokgolf.dk


Golfanlegg er vakkert – her er vi midtveis (9 hull)


En god lunch er viktig når vi skal ut på en 18 hulls bane


Lillebælt Golfklubb hadde fine fasiliteter – vi kunne gå på toalettet samt fylle opp vannflasken på 3 steder


På mange baner finnes det lokale sikkerhetsbestemmelser. De er vanligvis oppført på scorekortet, i baneguiden eller på egne skilt. Skiltet viste oss at vi ikke skal slå ut før vi hørte klokken ringe – facinerende – det fungerte. Golfspillere er veloppdragne 🙂


Det er 1 TING som gjelder – å “kline” til ballen…..!


Vi nærmer oss hull 18


 


On The Road Again til Thisted/Hansholm – Nordvestjysk Golfklubb venter på oss

Hvilken vakker sommerkveld vi hadde den første kvelden 🙂


Klubbhuset til Nordvestjysk Golfklubb hvor vi traff Jens (tidligere golfpro fra Grønmo Golfklubb) – http://nvgolf.dk/


Bo, Kirsten og Jens


Kirsten og meg


I den intense varmen var det godt å kjøre rundt i en golfbil
 

Noen refleksjoner etter golfskolen:

Golf er et konsentrasjonsspill som innebærer at alle i gruppen skal være stille og stå rolig når medspillere skal slå. Hvis jeg skulle være uheldig å slå ut for tidlig, hører det med til god tone å snarest be om unnskyldning. En annen god ting er å hjelpe medspillere med å lete etter baller like energisk som om det skulle være mine egne. Det er også viktig å følge klubbens dresskode som i all hovedsak innebærer “forbud mot jeans”. 

Det som forårsaker størst irritasjon på golfbanen, er som regel at spillere ikke slipper igjennom – det å utvise smidighet er en viktig verdi.

Det som er gøy med golf er at det er et spill hvor man konkurrerer med seg selv og mot banen. Handicapsystemet som i stort gjelder over hele verden, innebærer at kvinner og menn, nybegynnere og etablerte, juniorer og seniorer kan delta i samme turneringer. Normalt sett er herrenes bane 15 – 18 % lenger enn kvinnenes bane. Skiltet ved hvert utslagssted viser hullets lengde, par og indeks. Som regel er de fleste vanskeligheter plassert rundt greenen gjerne i form av sandbunkere.

Stor takk til Kirsten som inspirerte meg til å begynne med golf. Jeg har MANGE timer foran meg på driving rangen på Grønmo, så motivasjonen mellom slagene er at jeg kan delta på mange spennende golfturer i tiden fremover. Lærekurven min har vært bratt siden slutten av april, men jeg har hatt det veldig gøy og blitt kjent med mange spennende mennesker.

Oslo, 9.6.2016

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://www.unnimerethe.no/wp-content/uploads/2018/07/img_8209-1585895-5-1532692561016.jpg

Unni Merethe Aasgaard

59, Oslo

Follow me on Instagram @avgaarde, @ibzenizac and Snapchat: unnimerethe. Twitter: UMA @unnimerethe. Select "BLOG" to see all the trips published so far.

Categories

Archives

Recent Posts

Recent Comments

Meta