Zimbabwe, Zambia og Botswana

Zimbabwe, Zambia og Botswana – hele tre land – favner denne ekspedisjonen til det sørlige Afrika i oktober. Et «mekka» for oss som vil oppleve et annet Afrika og vite mer om kontinentets kultur og natur
Cruise på Chobe-elven som har et rikt dyr- og fugleliv
Karibasjøen er en stor menneskeskapt innsjø, som ligger på grensen mellom Zambia og Zimbabwe. Sjøen er på 5 580 km², og er 220 kilometer lang og 40 kilometer bred. Den har en vannlagringskapasitet på 185 km³. Ved enden av sjøen ligger den 128 meter høye og 579 meter brede Kariba-demningen med et vannkraftverk som leverer strøm til Zambia og Zimbabwe.
Vi skal oppleve en av de største naturfenomenene i verden – Victoria fossen , som dr. Livingstone oppdaget i 1855 og gav navnet etter den daværende britiske regenten. Lokalbefolkningen kaller stedet Mosi oa Tunya ”røyken som tordner». 
Ved Victoria Falls begrenses vannveien til den mektige Zambezi-elven i en smal kløft. Her tordner vannmassene gjennom og danner de verdensberømte fossefall. Enorme tåkeskyer henger over fallene og opp mot 320 millioner liter vand styrter i dypet hvert minutt. Disen fra vannmassene gjør området usedvanlig frodig.
Victoria Falls er også kjent som Afrikas adrenalin-hovedstad og byr på en lang rekke med aktiviteter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *